Kép  F E L H Í V Á S !

TISZTELT ÁLLATBARÁTOK !

Erdélyi Kopó Tartók, Tenyésztők, Kedvelők!

Az Erdélyi Kopóért Közhasznú Alapítvány  azzal az elsődleges szándékkal jött létre, hogy minden legális módon támogassa az erdélyi kopó megmentésére szolgáló kezdeményezéseket, tevékenységeket, s e munkában tevékenyen részt is vegyen.

Kérem aki egyetért céljainkkal, és maga is szívügyének érzi a fajta sorsát és jövőjét, adója 1%-ának felajánlásával segítse az Erdélyi Kopóért Közhasznú Alapítvány működését.

Adószámunk : 18980354-1-12

Az alapítvány folyamatosan elfogad anyagi, szellemi és pénzbeli hozzájárulásokat is.

Pénztámogatásokat az Alapítvány számlájára lehet befizetni.

Számlaszámunk: 10400999-00003104-00000002

Az Alapítvány az alábbi főbb célokat tűzte ki maga elé:

• A fajta kipusztulástól való megmentése
  • Az erdélyi kopó, mint őshonos magyar kutyafajta megismertetése, népszerűsítése
  • Az erdélyi kopó-állomány felkutatása, felmérése
  • Az állomány minőségének javítása, a fajta tisztaságának helyreállítása, jellemző tulajdonságainak megőrzése, vérvonal-frissítés
  • Génbank létrehozásának támogatása mind anyagilag, mind szervezőmunkával, a jó vérvonalú kutyák tulajdonságainak megőrzése érdekében
  • Az erdélyi kopók speciális vadász és őrző képzésének támogatása a szükséges feltételek megteremtésével

A fenti célokat az Alapítvány nemcsak az úgynevezett "kopós társadalom" érdekében, hanem egyfajta egyetemes célként tűzi ki maga elé és valósítja meg, azért, hogy ezen őshonos magyar kutyafajta a maga kiegyensúlyozott, nyugodt, de ugyanakkor rámenős és bátor természetével még sokáig megörvendeztesse mind a vadászok, mind a kutyákat kedvtelésből tartó emberek szívét.

E szándékkal vezérelve eddigi működése során az Alapítvány a következőket tette és érte el:

• Az Alapítvány több alkalommal, televízióban és rádióban beszélgetéseket szervezett az erdélyi kopóról, felhívva a figyelmet a fajta veszélyeztetettségére, az Alapítvány létére és elképzeléseire, valamint országos hetilapban cikket jelentetett meg az erdélyi kopóról. Elindítottuk az országos állományfelmérést, tervet dolgoztunk ki a génmegőrzés lehetőségére, valamint az abban felhasználható egyedek kiválasztására.
  • Az  Alapítvány honlapja elérhető a www.erdelyikopoalapitvany.eoldal.hu oldalon.
  • Felvettük a kapcsolatot az erdélyi kopó tenyésztés hivatalos fórumaival (MEOE Klub, Tenyésztői szervezet), keresve az együttműködés lehetőségeit.
  • Segítséget nyújtottunk a MEOE Erdélyi Kopó Klubnak a 2006. évi Bécs-Budapest Szupermaraton erdélyi kopós csapata indulása megszervezéséhez.
  • Segítséget nyújtottunk  az MEOE Erdélyi Kopó Klub által rendezett Varsány Kupa lebonyolításához.

2006. év folyamán az Alapítvány újjászerveződött, és elkötelezett, tenni vágyó tagokból átalakult kuratóriumával az újabb és újabb lehetőségeket keresi az erdélyi kopó érdekében és javára történő fellépésnek, együttműködésnek.

Budapest, 2010. február

Köszönettel,

az Erdélyi Kopóért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma

janigal@gmail.com

(Dr. Gál János, 2009.03.11 09:10)

Gratulálok a honlaphoz, igazán jól sikerült.

Nagyon nemes célkitűzés.